Om Widehem

Widehem AB är ett litet familjeföretag som ägs och drivs av familjen Widebäck. Vi har en passion för inredning, hantverk och hållbarhet. På vår lilla gård på norra Öland designar, tillverkar och säljer vi handgjord inredning för hem och trädgård.

Alla produkter i rostigt stål, blankpolerat stål och cement tillverkas för hand på Öland, det allra mesta gör vi själva efter egen design i vår verkstad på gården på norra Öland, och en del gör våra vänner Christina och Norbert på mellersta Öland. Tillverkningen sker för hand i liten skala, efter att metallen skurits ut svetsas den samman och rostas eller blankpoleras. De rostade metallförmålen för inomhusbruk lackas efter rostning så att de inte färgar av sig, de för utomhusbruk lämnas olackade så att de fortsätter att utveckla sin patina naturligt genom åren. Även de blankpolerade lackas så att de behåller sin fina glans. På gården har vi förutom vår verkstad även utställning i trädgården, vår ateljébutik och ett trädgårdscafé. Vi ordnar även utbildningar, inspirationsträffar och workshops på gården.

I vissa av våra produkter använder vi andra material än stål och cement och samarbetar då med lokala hantverkare och leverantörer, t.ex. kommer all ull från öländska får. Som komplement till våra egentillverkade produkter säljer vi även tillbehör i form av t.ex. belysning, servetter och ljus från noga utvalda partners, det allra mesta svensktillverkat.

Vi är även återförsäljare för det prestigefyllda kanadensiska färgföretaget Fusion Mineral Paints sortiment av underbara mineralfärger.

Utöver försäljning i ateljébutiken på gården på norra Öland säljer vi även ett urval av våra produkter i vår egen e-handel och på utvalda mässor runt om i landet. Under sommaren har vi även försäljning i en sjöbod i Byxelkrok.

Widehem – Handgjord inredning för hem och trädgård

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.  Läs mer