Öländsk hantverk
Gällbygatan 79, 387 73 Löttorp
0485 - 250 08
info@widehem.se

Trädgårdscafé

På gården i Gällby hittar du även vårt trädgårdscafé i ateljébutiken, med ett stort trädäck på baksidan av huset. Här kan du under sommar, påsk, Öland Spirar och Ölands Skördefest njuta av hembakad fika gjord på lokala och ekologiska råvaror i vår rostprydda trädgård.

Hemgjort från grunden
Vi bakar i princip all vår fika själva från grunden på lokala och ekologiska råvaror. Vi gör även vår egen glass och kokar vår egen sylt.

Lokala råvaror och leverantörer
Vi försöker använda så mycket lokala råvaror och leverantörer som möjligt. Bären vi använder i fikabröd, glass och sylt kommer i första hand från vår egen trädgård, detsamma gäller frukt och grönsaker. Det vi inte odlar själva kommer i första hand även det lokalt från ön.

Svenska råvaror
De råvaror som inte går att få tag på som öländska väljer vi i första hand andra svenska tillverkare. T.ex. så använder vi bara mejeriprodukter gjord på svensk mjölk samt bara svenskt kött, rapsolja, socker, vete, råg och havre.

Ekologiskt och schysst
I möjligaste mån använder vi ekologiska råvaror, framför allt om det inte går att få tag på råvaran lokalt. Vi ser också till att endast använda schyssta råvaror, t.ex. är allt vårt te ekologisk och Fairtrade-märkt, all kakao ekologisk och Fairtrade-märkt samt allt kaffe ekologiskt och rättvist upphandlat, där även en del av försäljningen går direkt till en insamlingsstiftelse som bl.a. driver en kvinnoklinik i Kongo.

Fika för alla
Mycket av det vi serverar i caféet är vegansk, eller går att få veganskt, och givetvis även en hel del glutenfritt samt laktosfritt.

I vårt trädgårdscafé kan du betala med kontanter, kort och Swish.